KAHVALTILARIN YENİ GÖZDESİ; YULAF EZMESİ!
02:58Söz konusu kahvaltı olunca çoğumuz ne yazık ki bu öğünü geçiştirmeyi tercih eder. Oysaki günün en büyük öğünü olur kendileri :)
Kahvaltıyı geçiştirmek yerine YARIN yulaf ezmesi ile güne başlamaya ne dersiniz?
Hem pratik hem de doyurucu bu kahvaltıyı hazırlamak en fazla 10 dk.'nızı alacak... Sabah onu bile yapamam derseniz de akşamdan pişirip dolaba koyabilirsiniz.
Çoğu açık büfe kahvaltılarından kalktığınızda oluşan "doymuşluk ama pişmanlık" hissine de kapılmadan hemde...
Parlayan yıldızımız Yulaf ezmesi ile hazırlayacağınız tarifler ise tamamen sizin uydurmanıza kalmış:)
Peki nasıl hazırlanır bu yulaf ezmeli kahvaltı derseniz, buyrun benim uydurmasyon tarifime:)
2-3 yemek kaşığı yulaf ezmesine üzerini geçecek şekilde süt ilave ederek pişiriyoruz ve lapa kıvamını alınca da işlem tamamlanmış oluyor. Gelelim en eğlenceli kısmı olan üzerini süslemeye, ister yarım muzu dilimleyelim, istersek çiğ kaju parçaları ekleyelim, istersek de 1 çay kaşığı kadar şekersiz fıstık ezmesi ilave edelim (gün içindeki tatlı krizlerimizi gün başlarken çözmüş oluyoruz) hatta üzerine tarçın da ekleyelim, gelin birde 1 tatlı kaşığı kadar keten tohumu ve chia tohumu ekleyip festival havasındaki tabağımızı hooop mideye gönderelim.
Gelelim Yulafın Faydalarına;
- Karaciğerdeki lektin üretimini uyarır ve vücudumuzdan toksinleri arındırır,
- Kan şekeri seviyesini kontrol eder,
- Sindirimi iyileştirir,
- İçerdiği sekiz temel aminoasitle, çok değerli proteinler içerir,
- Anti-kanserojendir,
- Bol miktarda Omega 3 ve linoleik asit içerdiğinden de kalbimize dosttur,
- Tiroit sorunlarını ve kemik erimesini önler,
- Kilo vermeye yardımcı olur.
0 yorum