Mucizevi ağaçtan mucizevi lezzet!

14:58

Mucizevi ağaç zeytinin, hasat mevsimi başladı...





Zeytin ağacından bizlere hediye bu meyve; sofralarımızda olduğu kadar, doğal bakım ürünleriyle de günlük hayatımızın tam ortasında...

İnternetten edindiğim kısa ama etkileyici bu bilgiyi paylaşmadan geçmek istemedim eminim sizin de dikkatinizi çekecektir!

'' Zeytin ağacı (Olea europea) narin bir ağaçtır. Ağır ve zahmetli büyümesine karşın oldukça uzun ömürlüdür. Bir zeytin ağacının ortalama ömrü 300-400 yıldır, ancak 3 bin yaşında zeytin ağaçlarına da rastlanmıştır. Bu nedenle zeytin ağacının adı mitoloji ve botanikte “ölümsüz ağaç”tır. ''

Bu mucizevi ağaç; rengiyle, kokusuyla, tadıyla nasılda hayran bırakır kendine değil mi?

Bir kaç ay önce zeytin ve zeytinyağına olan ilgim sonucu ''Kanyon Zeytin&Zeytinyağı'' firmasına ulaştım ve ürünlerini denedim. Sonuç; gerçekten çok başarılıydı, ürünleri açtığımda kokusu oldukça etkileyiciydi...











Firma yetkilisi Hasan Bey ile görüştüğümde çok güzel bir projelerinin olduğunu öğrendim ve bu projede bende yer almak istedim. Web sitelerinden online alışveriş yapan müşterilerine ürünlerinin yanında zeytinyağlı yemek - meze tariflerinin yer aldığı bir kitapçık hediye etmek istiyorlarmış. Tabi ki tarifler zeytinyağlılardan oluşuyor :) Bende aşağıda ki tarifimle bu kitapta yer alıcam, zeytinyağlı sevenler bu tarifi mutlaka denemeli derim.

Web; kanyonzeytin.com
Facebook; facebook.com/Kanyon.Zeytin
Twitter; twitter.com/KanyonZeytin
İnstagram; instagram.com/kanyonzeytin






Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma 

İç Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış nohut
3~4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soğuk su
Tuz
Karabiber

Közlemek için;
2 büyük patlıcan
Zeytinyağı
3 kırmızıbiber

Sos için;
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Nohutları çatal yardımıyla ezin. Zeytinyağı ile soğanları orta ateşte kavurun. Sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun. Nohutları ekleyip tahini, limon suyunu ve suyu ilave edin. Tuzu ve karabiberi de ekleyip soğuması için bir kaba alın.

Patlıcanları alacalı soyun. Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin. 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün.

Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün. Patlıcanları ve biberleri 180C fırına koyup 30 dakika közleyin.

Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kaseye alıp karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın. Her birini soyulmuş biber dilimlerinin üzerine yerleştirin. Üzerlerine nar ekşili sostan döküp servis yapın.

Nar ekşisi soslu nohutlu patlıcan sarma artık hazır, afiyet olsun.

AYRICA MERAK EDEBİLECEKLERİNİZ

0 yorum

Bumerang - Yazarkafe

Flickr Images