Bebeğime Nasıl Bir Biberon Almalıyım?

06:30


Sizde benim gibi ilk hamileliğinizi yaşıyor ve neyi nasıl kullanmalı diye bol bol okuyor musunuz? Tecrübesizlik kötü şey ama iyi ki kaynaklar var ve de çevremizde bilinçli insanlar...

Bana sorarsanız herkesin fikrini dinleyin ve aklınıza yatanları not alıp deneme-yanılma yöntemi deneyin derim...

Philips - AVENT ürünleri güzel görünüyor. Detaylı incelemek için burdan da paylaşmak istedim. Umarım sizin içinde faydalı olur, keyifli okumalar :)



Dikkat etmeniz gereken 4 kriter var: Biberonun boyu, emziğin şekli, biberondan emiş şekli, emzikteki delik sayısı.
  • Ayına göre büyüklükte bir biberon seçmelisiniz. Avent’in 3 boy biberonu var: 125 ml, 260 ml ve 330ml.
  • Emziğin şekli, bebeğin anne memesini emdiği zamanki hali gibi olmalı.
  • Bebeğiniz biberondan memeyi emer gibi süt çekebilmeli. Böylece miniğiniz kafa karışıklığı yaşamaz ve biberondan beslenme ile memeyi birleştirebilir.
  • Emzikte bebeğinizin gelişimine göre delik olmalı. Bu aylara göre değişir ve dikkat edilmesi gereken en önemli şeydir.
Yenidoğan bebeğiniz için kullanmanız gereken biberon ‘0 ay +’ ibareli olan Yenidoğan Akışlı emziktir. 1,5 aydan önce biberon önerilmez ama kullanmanız gerekirse seçmeniz gereken emzik budur. Biberondan süt azar azar akar. Bebeğiniz böylece kolaya alışmaz ve memeden soğumaz. Memeden 1 kaşık süt almak için bebeğinizin çok uğraşması gerekir. Bunu biberondan kolayca alırsa bir daha memeye dönmek istemeyebilir. Bu olmasını istediğimiz son şey olduğu için yenidoğan başlığı kullanmak çok önemlidir.
1 aylık olunda 2 delikli yavaş akış emziğine, 3 aylık olunca 3 delikli orta akış emziğine, 6 aylık olunca 4 delikli hızlı akış emziğine geçmelisiniz. Bu akışlar bebeğinizin beslenme ihtiyaçlarını giderecek şekilde ayarlanmıştır. Biberonda kendiniz asla delik açmamalı ya da varolan delikleri genişletmemelisiniz.

Mama vereceğim, hangi emziği seçmeliyim diyorsanız akış ayarlı (soldaki resimdeki son iki emzik) emziklere bakmanızı öneririm. 3 aylık olduktan sonra kullanabileceğiniz akış ayarlı emzikler çok pratik. Hangi hızda aksın diyorsanız o çizgiyi bebeğinizin burnuna hizalıyorsunuz. 6 aydan sonra da Y kesikli yeni emziği deneyebilirsiniz. Toz mama veriyorsanız kıvamı süte ve anne sütüne göre daha yoğun olacağından, akış ayarlı emziklerle daha iyi sonuç alırsınız.

Her bebeğin gelişimi farklı olduğu için siz bebeğinizin yaşına ve gelişimine göre bir ağız seçin. Bebeğiniz büyük bir bebek olabilir, o zaman siz de önden gidin.


Kaynak: www.hamileveanne.com

AYRICA MERAK EDEBİLECEKLERİNİZ

0 yorum

Bumerang - Yazarkafe

Flickr Images