HAFTA ORTASI KENDİNİ ŞIMART!

00:41

Hafta yarılandı bilee... Enfes bir tart ile bunu kutlamaya ne dersin?

Sizde benim gibi yemek aşığısanız ve tatlı bahaneleri mutluluğa çevirebilmeyi seviyorsanız bir tarifim var hadi bu tarifi yapalım ve afiyetle yiyelim...

ELMALI TART

Malzemeler
• 125 gr. tereyağı
• 1 yumurta
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay bardağı şeker
• Yarım paket kabartma tozu
• 2 su bardağı un

İç malzemesi
• 7 adet elma
• 4 yemek kaşığı şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz
• 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı
• Elmaları rendeleyin. Üzerine şekeri dökün ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
• Yağ, ceviz ve tarçını da ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
• Unu, şekeri ve soğuk tereyağını robota alıp karıştırın. Tereyağın una tamamen karışması lazım.
• Karışımı bir karıştırma kabına alıp, kalan malzemeleri de ilave edin ve yoğurun.
• Hamurun yarısını alıp merdaneyle  0.5 cm. kalınlığında açın..
• Yağlanmamış tepsinin içine yerleştirin. Elmalı harcı da orta kısma döküp yayın.
• Tartın üstü için hazırladığımız hamuru rendeleyerek üzerini örtecek şekilde ekleyin
   (rendeleyeceğiniz hamuru 1 saat kadar buzlukta bekletmeniz lazım ki rahat rendelensin.)
• 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına tartı sürün. Üzeri kızarınca fırından alın.



AYRICA MERAK EDEBİLECEKLERİNİZ

0 yorum

Bumerang - Yazarkafe

Flickr Images