BEBEKLERDE DİŞ ÇIKARMA DÖNEMİ

07:44

Ahhh nerden başlasam nasıl anlatsammm bizde bu dönem 4,5 aylıkken başladı ve Doruk şuanda 15 aylık hala devam ediyor. Bebekler için çok sancılı bir dönem yani bizim için öyle bir dönemdi ve de bol salyalı bir dönem :)



Neler denedik bu sancılı dönemin ilk zamanlarında, ilk olarak yeşil soğan denedik itiraf ediyorum ve bebeğimin süt kokan ağzı soğan koktu evet kötü gelse de kulağa onu rahatlatmıştı ve bu yolda herşey mübahtı :)


Diş kaşıyıcı olarak tercihim; Zürafa Sophie oldu kauçuk yapısı bebekler için hem rahatlatıcı hem de üzerindeki boyanın gıda boyası olması gönül rahatlığı ile kullanabilmemi sağladı, aynı zamanda sıkıldığında da ses çıkarması bir taşla iki kuş olayı...


Bir diğer kurtarıcımız ise, dolaptan soğuk soğuk çıkan havuçtu. Tabi bunlar hep bir büyük gözetiminde bebek tek kalmadan olmalı aynı zamanda da oturur pozisyonda olmalıdır.

Woody diş kaşıyıcı da bizim için işe yarayanlar arasında yerini aldı.

Tabi bu dönemde çok ağrılı zamanlar geçirdiğimizde oldu malesef ve ağrıyı azaltması için ilaç desteği kullanmak zorunda kaldık.

Eğer şanslı annelerdenseniz ve bebeğinizi emzirdiğiniz dönemdeyseniz, bol bol normalden de fazla emzirmenizi tavsiye edebilirim inanın herşeyden daha çok bebeğinizin rahatlattığına şahit olacaksınız. Bir rivayete göre de diş çıkarma dönemi emzirilen bebeğin dişleri daha da güçlü olurmuş! Temennimiz bu yönde olarak aldık bu öneriyi de koyduk kenara biz :)

Diş çıkarma uzun bir dönem aşağıda hangi zamanlarda dişlerin çıktığı bir tablo var burda dursun belki lazım olur :)









AYRICA MERAK EDEBİLECEKLERİNİZ

0 yorum

Bumerang - Yazarkafe

Flickr Images